Jeg holder foredrag om digitale og grafiske romaner

Jeg er nu med i det nye katalog fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur, hvor man som skole kan søge inspiration til at invitere en forfatter eller illustrator ud og holde foredrag. Mit foredrag handler om mine digitale og grafiske romaner TAVS OG NORD.

Her er er et link til kataloget:

Jens Smærup Sørensen, der er formand for Projektstøtteudvalget skriver følgende om tiltaget:
”I Kunstfonden vil vi gerne gøre en indsats for, at endnu flere børn og unge kan få adgang til nogle personlige og vedkommende møder med litteraturen, forfatterne og illustratorerne. Derfor håber jeg, at kataloget kan nå ud til så mange skoler og daginstitutioner som muligt, og at lærere og pædagoger kan føle sig inspirerede til at sætte møder op mellem børnene og litteraturen. Vores mål med initiativet er, at flere børn og unge gennem de levende litteraturmøder bliver nysgerrige efter at gå på opdagelse i litteraturen.”

Ny Nord-bog på trapperne

I august 2021 tog jeg til Nuuk i Grønland for at gennemskrive anden del af historien om pigen Nord. Romanen, ‘Pigen i dybet’, har jeg researchet og skrevet på siden 2019. To gange har jeg besøgt Grønland for at researche og tale med grønlandske børn. Under mit augustbesøg i år fik jeg en klasse fra Nuuk Internationale Friskole til at læse romanen og give mig feedback. Med udsigt ud over byen sad jeg de sidste dage i byen og skrev i døgndrift.

Det var en stor oplevelse at skrive igennem on location, det satte i den grad skub i processen. Jeg prøvede at nå så langt jeg kunne, mens jeg var i Grønland, for ikke at miste momentum.

Tegneren Rasmus Meisler var også med på en del af turen, og han er i gang med at illustrere bogen.

Udsigt fra mit skrivested i Nuuk, og sommerudsigt over indlandsisen.

NORD-udstillingen i Reykjavik åbnet

Nordudstillingen i Reykjavik er nu officielt åbnet. D. 30. januar slog Reykjavik Citybibliotek dørene op til “OK i Kulturhuset Gerðuberg. Den bygger på universet i min roman NORD. Navnet OK, stammer fra den islandske gletsjer, der bukkede under forklimaforandringerne sidste år. Udstillingen tager netop fat i klimaproblematikken i min roman.

Målgruppen er unge i alderen 13-16 år og ud over særlige visninger, er det kun denne aldersgruppe, der må besøge OK. Det er deres rum, som de skal udvikle sammen i løbet af 2020.

Reykjavik Citybibliotek har købt den digitale NORD i to år og hele 2020 vil udskolingsklasserne i Reykjavik arbejde med romanen i skolen.

Prøver på Snedronningen i Tivoli

I dag var første gennemspilning af Snedronningen 1. akt i Tivoli med kostumer. Forestillingen har premiere d. 1. december. Her et øjebliksbillede fra prøverne, hvor Dronningen, der er scenograf, sidder til højre og Yuri, koreografen, anes til venstre. Oh land står for musikken og jeg har skrevet librettoen.

NORD præsenteres på Bogdagene i Tórshavn


Så er Nord ude på færøsk. I dag blev vi færdige med at versionere den digitale roman. Nu ligger den med færøsk tekst oversat af Rannvá Ræs Hoydal, indtalt af den færøske skuespiller og sanger Annika Hoydal.

Papirudgaven er også netop udkommet på færøsk på Bokadeild Føroya Læraraferlag.

D. 24. november præsenterer jeg begge versioner under Bogdagene i Nordens Hus i Tórshavn, hvor jeg kl. 13 bliver interviewet af Birgir Kruse.

NORD digital på svensk, norsk og færøsk

Vi er i fuld gang med at versionere digitale Nord til svensk, færøsk og norsk. I novmeber findes den digitale version således på 6 sprog. Den findes nemlig allerede på dansk, islandsk og engelsk.

Her ses jeg sammen med den skuespillerinden Lisa Lindgren, der har indtalt den svenske version.