TAVS app

tavs_522d792ce2ce3_fullTAVS er fortællingen om en dreng, der forsøger at komme overens med tabet af sin tvillingebror og påbegynder en lang rejse ind i en fantastisk verden, hen imod broren og Dødens Rige. Det er en historie om identitet, ensomhed, død og kærlighed. Universet er inspireret af de japanske mangategneserier, Haruki Murakami og film noir. TAVS er med sit genreskabende mix af skrift, musik, still-billeder, lydkulisser og animation et fascinerende og ambitiøst bud på en ny digital skønlitteratur.

Camilla Hübbe og Rasmus Meisler bearbejdede ders papirbog TAVS til en app-roman. Den udkom i 2013 på Høst og Søn. Rasmus animerede billederne, der sammen med Stefan Pasborgs suggestive lydunivers, forstærker de skiftende sindsstemninger i Camilla Hübbes roman. Fortællingen er delt op i locations, så læseren tydeligt følger den 13 årige Tavs’ desperate trip fra Tokyo til destruktionens overdrev. 

App’en er blevet til som en del af forskningsprojektet Litteraturlæsning med nye medier – fra e-bog til i-bog. Projektet er støttet af Udviklings- puljen for folke- og skolebiblioteker ved Kulturministeriet.

TAVS er blevet udmærket med det eftertragtede QED, e-bog- og appkvalitetsstempel for ‘Quality, Excellence, Design’.

Pressen skrev om TAVS
“I sin nye version fremstår ”Tavs” som et særdeles interessant nybrud i dansk litteratur, en vellykket blanding af animation, lyduniverser, tekst og tegninger – helt i øjenhøjde med sin målgruppe.”
Jyllands Posten

Appromanen kan hentes på Gyldendal Undervisning.

Se traileren til TAVS app