Ny Nord-bog på trapperne

I august 2021 tog jeg til Nuuk i Grønland for at gennemskrive anden del af historien om pigen Nord. Romanen, ‘Pigen i dybet’, har jeg researchet og skrevet på siden 2019. To gange har jeg besøgt Grønland for at researche og tale med grønlandske børn. Under mit augustbesøg i år fik jeg en klasse fra Nuuk Internationale Friskole til at læse romanen og give mig feedback. Med udsigt ud over byen sad jeg de sidste dage i byen og skrev i døgndrift.

Det var en stor oplevelse at skrive igennem on location, det satte i den grad skub i processen. Jeg prøvede at nå så langt jeg kunne, mens jeg var i Grønland, for ikke at miste momentum.

Tegneren Rasmus Meisler var også med på en del af turen, og han er i gang med at illustrere bogen.

Udsigt fra mit skrivested i Nuuk, og sommerudsigt over indlandsisen.