NORD

nord forside

I NORD vækkes den nordiske mytologi og glemte naturvæsner til live, da den 14 årige pige, Nord, rejser ud for at finde sin forsvundne mor. Undervejs møder hun de tre livskloge norner Urd, Verdande og Skuld, der får egerndrengen, Ratatoskr,  til at vise hende vej til underverdenen, Niflheim. Her dybt inde i jorden står hun ansigt til ansigt med den onde drage Nidhug, der er i færd med at gnave livets træ, Yggdrasils, rødder over. Langsomt går det op for Nord, at jorden er ved at gå under, og at hun er den eneste, der kan redde den.

EN AF DE 10 BEDSTE BØGER I 2017
NORD udkom på Høst og Søn i  2017  og blev præmieret som en af årets 10 bedste bøger af Statens Kunstfond, der begrunder valget af NORD således:
“En anderledes moderne Ragnarok fortælling der på interessant vis inviterer den unge læser ind i den nordiske mytologis verden, og ligeledes fint fletter nogen af samtidens udfordringer ind i historien. Samarbejdet mellem tekst og billede er smukt og dynamisk, og giver læseren en mere fuldendt oplevelse. Formmæssigt udvides horisonterne også på anden vis, da bogen ikke blot udkommer som illustreret papirbogsformat, men også som en digital, interaktiv fortælling”.

VILD, FARLIG OG ORIGINAL
Camilla Hübbe og Rasmus Meisler slår til igen med en ungdomsbog, hvor ord og billeder sender historien til himmels.
Tredje gang er lykkens gang/sang for makkerparret Camilla Hübbe, som fortæller, og Rasmus Meisler, som tegner med og til. Og det er ikke, fordi der ikke har været medvind siden ’Tavs’ fra 2012, der handler om savn og død i Japan, eller ’Louis Armstærk’, der emmer af voodoo og jazzmusik, men ’Nord’ er helt særlig vedkommende og vellykket.
Her præsenteres igen en original blanding af ord og billeder, som støtter hinanden og sender historien til himmels. Det er ikke en grafisk roman. Ej heller en illustreret bog. Det er noget helt nyt. Lad os kalde det en ’hübsler’.
Det er vildt. Det er farligt. Det er næsten ikke til at bære. Sikke en bog!

Politiken:  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

NORD er oversat til islandsk og færøsk.

Køb NORD