NORD – digital

skc3a6rmbillede-2017-08-10-kl-14-20-51.png

”Børn i Norden skal vide, at de kommer et sted fra. De skal kende norner, dværge og andre fortidsvæsner, som er en betydningsfuld del af deres kultur. Mange kender ikke de mytologiske væsner og deres egen rige kulturarv – det har vi i skyndingen glemt at give videre.”
Camilla Hübbe

NORD er en digital fortælling i form af et interaktivt website. Den udkom i 2018 og henvender sig til børn og unge mellem 12 og 15 år.
 Projektet trækker på nordisk mytologi og Vølvens spådom. Kernen i projektet er skabelsen af en digitalt formidlet fortælling, hvis ramme og hovedplot styres af forfatter Camilla Hübbe i samarbejde med illustrator Rasmus Meisler og webbureauet Space & Time.

Fortællingen handler om fremtidens klimaudfordringer og den fælles historie, som hænger sammen med kulturel og sproglig forståelse. Romanen bygger videre på Camilla Hübbe og Rasmus Meislers gode erfaringer med den illustrerede app roman TAVS.

 LÆSELYST OG SPROGUNDERVISNING PÅ NYE MÅDER
I brugergruppestudier, fortaget af den danske Phd. i børnelitteratur Ayoe Quist Henkel, har det vist sig, at netop digital litteratur, der kombinerer tekst, billeder, lyd og bevægelse med musen er meget velegnet til at øge læselysten. Derfor er den meget oplagt til den gruppe børn, der i udgangspunktet ikke har mod på at læse eller som har svært ved det p.gra. ordblindhed.

Teksterne er forholdsvis korte af læse og er indtalt af en professionel skuespiller. Defor har den digitale version vist sig også at være meget velegnet i sprogundervisning, eftersom de unge kan læse og lytter til teksten og kombinere de sprog, man ønsker. Indtil videre findes den digitale version på dansk, islandsk og engelsk. I løbet af det kommende år vil den udkomme på svensk, norsk og færøsk.

HVOR FINDER MAN NORD DIGITAL?
Den digitale fortælling NORD kan købes af folkeskoler på Gyldendal Undervisning med tilhørende undervisningsmateriale udarbejdet af phd. Ayoe Quist Henkel. Det koster 900 kr. pr. skole pr. år og anbefales til 6.-9. klassetrin.

Anskaf den digitale fortælling her:  Gyldendal.

NU PÅ 5 NORDISKE SPROG OG ENGELSK
Nord er tilgængeligt på dansk, svensk, islandsk, færøsk, norsk og engelsk. Man vælger selv sprog i begyndelsen af romanen ved at trykke på den lille møtrik nederst i højre hjørne af skærmen. Nordisk Kulturfond har støttet de nordiske oversættelser og Statens Kunstfond versioneringen til engelsk, da romanen blev præsenteret på Børnebogsmessen i Bologna 2019.

“NORD” er svær at komme uden om, og den lyser som en stjerne både under og efter læsningen, der udvider ens horisont inden for både genre og (gen)oplevelse af den nordiske mytologi.

Nord er navnet på en 14-årig pige, der drager ud i verden for at finde sin mor. Men der er klimakatastrofe – et rent ragnarok, hvor livets træ, Yggdrasil, er ved at gå under, og Nord må tage kampen op i et interaktivt samspil af animation, lyd, illustration og tekst. Dværge, mytologiske figurer og fortidsvæsener fra den kulturelle arv beriger fortællingen og gør den levende og nærværende. Tonen er mørk og æstetisk på bedste new nordic vis – en multisensorisk oplevelse for alle sanser.
Folkeskolen, 2018

 

Skærmbillede 2017-03-06 kl. 10.18.01