TAVS

ItemImageTAVS er en illustreret roman om identitet, ensomhed, død og kærlighed inspireret af de japanske manga tegneserier, Haruki Murakami og film noir. Den handler om drengen Tavs på tretten år, hvis liv er blevet meget svært, efter at hans tvillingebror døde, og familien flyttede til Tokyo. Tavs er ensom, og han savner Teo, som han ser skyggen af overalt og følger ind i en fantastisk og farefuld verden. Fra vinduesflader og spejle forsøger Teo at lokke Tavs til at gøre ham selskab på den anden side, og efter en mislykket koncertoptræden sammen med den japanske pige, Shiro, begynder Tavs den lange rejse ind i en fantastisk verden, henimod Teo og Dødens Rige. På vejen møder han alt fra menneskeædende kæmper over blodtørstige insektsværme til monstrøse drager, indtil han skyller op på en kyst, hvor han genforenes med Teo …

TAVS udkom på Høst & Søn, 2012

ANMELDELSER 
5 stjerner Berlingske Tidende
4 stjerner Politiken

Vinder af Danmarks Børnebibliotekarers børnebogspris 2013.

Nomineret til Pingprisen 2013 i kategori: Bedste børne/ungdomstegneserie.

397488_733594906658100_1793971434_n

“Camilla Hübbe har skrevet og Rasmus Meisler har tegnet en grafisk roman om identitet, ensomhed, død og kærlighed med stærk inspiration fra japanske manga-serier.
Fortællingens omdrejningspunkt i ”Tavs” er titelfigurens savn af sin afdøde tvillingebror, og skildringen af hovedpersonens følelser og minder fungerer som en interessant og tvetydig indgang til Tavs’ rejse i en vekslen mellem indre og ydre verden.
Camilla Hübbe og Rasmus Meislers tegnede roman er et fortællemæssigt eksperiment, med sine manga-inspirerede billeder, der griber læseren og giver puls og nerve til den store og komplekse fortælling. I ”Tavs” finder man et modigt og beundringsværdigt samspil mellem billede og tekst, der i den grad tager sine unge læsere alvorligt”
Uddrag fra Pingkommiteens motivaltionstale

Køb TAVS

TAVS i Troldspejlet på DR

Se trailer