Tvillingerne og Julemanden

tvillingerne_og_julemanden_større_2

Julekalenderen er efterfølger til Ludvig og Julemanden. Den elskelige og klodsede Nicholas surmuler over, at han ikke er en rigtig Julemand med magiske kræfter, som ved, hvad børn ønsker sig. Næppe har han udtalt det før en mystisk mand ved navn Dr. Johan Vilhelm Schwartz dukker op.

Dr. Schwarz lover at gøre Nicolas til en rigtig magisk Julemand, men kun på betingelse af, at han finder Lysets Sten til ham. Schwartz trækker en kontrakt op af lommen, og Nicholas underskriver fluks. Det skulle han aldrig have gjort. Schwartz har taget ham ved næsen, og da Nicolas gør indsigelse tryller Dr. Schwartz hans kone Julie om til en gås og gør opmærksom på, at hvis Nicolas ikke har fundet Lysets Sten til ham inden den 24. december, vil han aldrig få Julie at se igen. Derefter forsvinder han ud i det blå. Tvillingerne Signe og Peter Iversen, der har set optrinet, lover at hjælpe Nicholas med at finde Lysets Sten, så han kan få sin kone tilbage …

Camilla Hübbe er sammen med Anna Neye hovedforfatter på julekalenderen, som blev årets mest sete program med over én million seere i snit. Julekalenderen blev også en del af tv-historien ved at at få den næsthøjeste kvalitetsvurdering af seerne, som nogensinde er givet til en børne-, familie eller voksenjulekalender på dansk tv.