SOS Gilleleje

SOS_Gilleleje_coverSOS dækker ikke alene nødsignalet Save Our Souls, men står også for hovedpersonernes navne. De tre unge teenagere, Sigga, Osvald og Simon, får virkelig fingrene i en sprængfarlig sag, da de giver sig i kast med dødsensfarlige nazister.

Simon fra Nørrebro er lige flyttet til Gilleleje, hvor hans mor har arvet et hus. Simon hader det. Der er absolut nul at lave i det hul. Den stejle skrænt ned mod Kattegat er et glimrende symbol på, at han er forvist til verdens ende. En aften ser Simon en mystisk båd landsætte nogle mennesker, men hans nye venner Sigga og Osvald tror ikke, at det betyder noget. Men det gør det, for fortidens spøgelser fra modstandskampen huserer stadig i det lille fiskerleje. Simons umættelige nysgerrighed fører snart de tre venner på sporet af såvel gamle som nye nazister, og da de strækker deres fortidige fingre ud efter SOS-gruppen, er det kun Simon, Sigga og Osvalds sammenhold, der i sidste instans redder dem …

SOS GIlleleje udkom på Politikens Forlag, 2009

“SOS Gilleleje har alt det, en ungdomskrimi skal have: Her er både hemmelige gange og huler, hemmelige nazistiske loger, dystre familiehemmeligheder og hemmeligheder i det hele taget samt lidt spirende kærlighed. En basal spændende krimi for unge og en glimrende beskrivelse af, hvordan det føles pludselig at mærke nazismens blodige konsekvenser på egen krop.”
Jan Vandall, Bogvægten

Ekstrabladet4 stjerner

Køb som e-bog